DYSLEKSI OG STUDERE?

(Dette innlegget er skrevet for en stund tilbake)

 

Det å høre at jeg ikke er god nok eller at jeg ikke burde studere bare fordi jeg har dysleksi er ganske tungt å høre! Akkuratt nå sitter jeg å gråter fordi jeg føler meg dum som har valgt et studie med mye teori. Det folk mener er at jeg da ikke burde studrere det jeg har valgt og heller velge noe som er lettere for at jeg da mest sannsynlig vil klarer å fullføre studie. Og ja kanskje jeg burde det, men alt i hjertet mitt sier at det er den veien jeg skal gå. Jeg vet at det kommer til å bli noen harde år med mye lesing og skriving, men dette er noe jeg virkelig vil jobbe med og det å kunne hjelpe andre som er i samme situasjon som meg inspirerer. Har også fått høre det at det studie kanskje vil bli litt kjedelig i lengden. Skal ikke dra alle under en kam, mange som studerer vil nok synes at det er kjedelig å studere teori til tider, men det er jo det man må for å få en grad og en bra jobb.

Jeg er ikke den som er den sterkeste med teoretiske fag, men jeg SKAL klare å fullføre. Og hvis jeg finner ut at dette ikke er noe for meg alikevel er det bedre å fullføre det året og få studiepoengene, enn å bare slutte. Men jeg har jo familie som har utdannelse og jobber i den samme rettningen, så jeg kan jo spørre de om hjelp hvis det er noe jeg lurer på.

Skulle ønske folk viste hvor mye jeg vil dette og heller støtte meg, enn å bryte meg ned og få meg til å tvile på de valgene jeg tar. Er dette det riktige valget?! Eller kommer jeg til å angre hvis jeg velger feil?! (Med “folk” mener jeg familie og noen venner)

Tilslutt så er det jo bare jeg som skal ta valget om hvilken vei jeg kommer til å velge og hvordan fremtiden vil se ut, men jeg er redd! Redd for å ta feil valg, redd for at jeg ikke kommer til å fullføre, redd for å ikke få hjelp fordi jeg har dysleksi. Det er ikke alle høgskoler og universiteter som har tilrettelagt undervisning, men det er mange før meg som har klart det og ja da kan jeg også klare det!! 

Jeg gleder meg til å begynne å studere!

 

Ønsker deg en fin kveld videre! <3

#dysleksi #studere #familie 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg